tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuosi tuli, vuosi meni



Hyvää uutta vuotta kaikille ketkä tätä lukevat!

Monet tekevät vuoden vaihtuessa lupauksia, toiset pitävät, toiset eivät ihan niin hyvin...Voisikin siis sanoa että uuden vuoden lupaukset tehdään rikottaviksi. :D
Anteeksi, en syyttele ketään!
Mitä lupauksia itse olen tehnyt?
No viime vuonna olin pari kuukautta herkkulakossa, kunnonkohotusta pitänyt, elintapojen parannusta ja muuta vastaavaa, usein ne ovat kuitenkin jäänyt hiukan kesken. Monet aloittavat laihdutus haasteita tai jonkin muun elämätapa muutoksen, toisaalta siitähän se on kyse.

Kerron nyt hiukan omista kokemuksistani ja miksi ne ajautuivat karille, mitä suosittelen ja mitä en, mitkä ovat yleisimpiä lupauksia jne :)

En tee poikkeusta laihdutus-/kuntoiluyrityksissä. Niistä en ole kuitenkaan tehnyt uuden vuoden lupauksia, vaan tehnyt niitä enemmänkin kokeilu mielessä. Viimeisin kokeiluni oli 5:2 dietti, jota kokeilin reilu kuukauden. Siinä ajassa ei kerkeä mitään paino muutoksia tuolla dietillä tapahtua, mutta oli sekin kokemus. Viisi päivää kun viikossa saa syödä täysin normaalisti, itse söin sen noin 2200 kcal ja kahtena, mutta ei peräkkäisenä päivänä saa syödä 500 kcal. Itselläni kuitenkin nuo paastopäivät osuivat usein treenipäiville, joten jouduin niiden vuoksi nostamaan tuota parilla sadalla.
+ Oppii katsomaan hiukan mitä syö
+ Oppii kalorimääristä
+ Paasto ei tule kerralla, vaan sitä pidetään pienissä osissa
- Normaali painoisella muutoksia ei tapahdu kovin
- Tarkkaa laskentaa, ei välttämättä sovi kiireisille ihmisille, tai jotka eivät itse pysty aina valmistamaan aterioitaan.
-"Normaaleina päivinä" saattaa sortua ahmimaan, minkä vuoksi myös normaalia kalorimäärää kannattaa tarkkailla.

Normaalissa paastossa en urheilijana näe oikein järkeä, keho kun menee vain säästöliekille siinä...En lähde kokeilemaan. 
 Myös kuntosali on kokeiltu, ja olihan ne kolme kuukautta myös uutta ja jännää, mutta aikataulu alkoi hiukan kiristämään, niin sekin jäi kokeiluksi ja koulun kurssisuoritukseksi.
 Nyt kun vuosi vaihtuu lähden kokeilemaan n. 1,5 kk vatsalihas treeniohjelmaa, ihan kotiohjelmalla, jonkaiajon suorittaa loppuun asti! Sen loputtua siitä varmaankin sitten lisää :) Tarkoituksenani ei ole saada sixpackia, vatsan alue vain kuntoon! :)


Herkkulakko, hankalaa ja tarvitsee hyvän itsekurin. Itselläni se ei olisi toiminut jos en olisi saanut kannustusta ja tehnyt "toisen takia" sitä...Varsinkin tällälailla joulun jälkeen se on aika hankalaa, koska suklaata ym löytyy kaapeista vielä pitkälle kevääseen.
+ Makeaa ei tule ahmittua enään samalla lailla edes kuukauden lakon jälkeen, pienempi määrä riittä taltuttamaan himon
- Vaatii lujaa itsekuria, mutta mikä muutos ei vaatisi?

Hyvä vaihtoehto on kuitenkin tarkkailla esimerkiksi saako tarpeeksi vettä päivittäin, mikä vaikuttaa myös paljon kehon hyvinvointiin. Vettä juomalla ei kuitenkaan ole todettu olevan laihduttamisen kannalta suurta apua, se ei vaikuta suuresti nälän tunteeseen, mutta makuvedethän voivat esimerkiksi helpottaa tuohon makean himoon ja sitä kautta auttaa. :)

Monet lupaavat vuoden vaihtuessa aikatauluttaa elämäänsä; lupaavat aikaa enemmän läheisille. Se on vain organisointikysymys, joka onkin yksi helpoimmin toteutettavista lupauksista. Osta kunnon kalenteri, johon suunnittelet aina muutaman viikon kerrallaan tekemisesi. Älä kuitenkaan laita yhdelle päivää liikaa, jotta joustamisvaraa ja omaa aikaakin jää. :)

Silloin kun tätä postausta suunnittelin, tässä oli jokin idea, mutta nyt tuntuu että se ei ihan tullut tässä ilmi...Toivottavasti saitte jotakin irti.
No mitä aion sitten itse luvata...

Vuonna 2014 aion:

      • Tehdä blogin puolella kerran kuussa jonkin erikois-/DIY-postauksen
      • Suorittaa vatsatreeniohjelman alusta loppuun
      • Hankkia uusia ystäviä
      • Suorittaa yo-kokeet kunnialla ja valmistua lukiosta
      • Ja edelleen jatkaa terveellistä elämäntapaa; syödä hyvin ja urheilla paljon.
      • Mitä muuta, heittäkää ehdotuksia?
Entä millaisia uuden vuoden lupauksia teillä on? Kertokaa toki :)

Mutta vielä kerran: Onnea vuodelle 2014 tasapuolisesti!
 Happy new year for everyone!
Lyckligt nytt år 2014!

ps.Oriflame-arvosteluja päivitetty :) Käy katsomassa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti