tiistai 10. joulukuuta 2013

# 10 luukku

Se olisi joulukuun 10. päivä....Tänään on jokin erikoispäivä? Kurkkaappa kalenteriin ;) Ai ei lue mitään? No laitappa vaikka googleen 10.12. Keksitkö?

Juu, laitoin tänne jo kerran (20.11.) oikeuksistamme. Silloin kyseessä oli lasten oikeuksien päivä. Nyt on ihmisoikeuksien päivä. A littele difference, but not much.

Eleanor Roosevelt ja ihmisoikeusjulistus
KIPU-projektin puitteissa on tullut luettua pariinkin otteeseen ihmisoikeuksien artiklat läpi, mutta mielestäni niistä tulisi olla edes jotenkin tietoinen, yleissivistystä ihmiset. 
 Millainen tämä maailma sitten olisi jos meillä ei oli ihmisoikeuksia? Käynkin sitten tässä postauksessa läpi artikla artiklalta, mten asiat olisivat

  1. Perheesi ei ole rikas, joten oikeutesi ovat heikommat kuin naapurin varakkaammalla perheellä. Sinua kohdellaan kadulla kuin olisit aivoton ja sinua ei kunnioiteta lainkaan.
  2. Jos sinulla on yksi oikeus, niin et voi omistaa muita oikeuksia.
  3. Joku toinen saa päättää elämästäsi. Turvallisuus ei ole perusedellytys, ellei sinulla ole rahaa...
  4. Sinun on kuljettava sisarustesi kanssa varovasti hiljaisilla kaduilla. Orjakauppa on yleistä ja ystäväsikin on kadonnut, todennäköisesti joutunut orjaksi.
  5. Jäit kiinni näpistyksestä. Kauppias nöyryyttää sinut mitä epäinhimisimmin ja palaat kotiin seuraavana päivänä täynnä vakavia ruhjeita, niin fyysisiä kuin psyykkisiä.
  6. Joudut vielä näpistyksestä lain eteen. He kohtelevat sinua kuitenkin kuin olisit jokin eläin, joita on jonoksi asti, he eivät tunnusta sinua itsenäsi.
  7. Samalla kerralla tuomitaan myös eräs toinekin samankaltainen näpistys. Nuori on kuitenkin vielä köyhemmästä perheestä kuin sinä ja saa suuremman sanktion tämänvoksi kuin sinä. Parempi ehkä sinulle, mutta missä tasavertaisuus?
  8. Kuulet myös salin ulkopuolella jutun, että tuomiostaan ei kannata mennä valittamaan. Vaikka olisitkin saanut väärän tuomion, et saa ketään (taitavaa) puolustamaan sinua, saatika oikeudenmukaista tuomaria. Heitä ei ole tässä maailmassa.
  9. Säästyit kuitenkin oikeudenkäyntikeikalla pidätyksiltä. Tiedät monia tapauksia, joissa ihmisiä on pidätetty mielivaltaisesti ja viety lain eteen, tai pahimmassa tapauksessa karkoitettu maasta ilman oikeudenkäyntiä.
  10. Ja ei, ei ole epätävallista että sinua ei kuunnella oikeudenmukaisesti lain edessä. Sanat syötetään sinulle aseella selkään uhaten.
  11. Eikö olisi hyvä, jos jokaista kohdeltaisiin syyttömänä ennekuin toisin voidaan todistaa? mitä suotta, vedetään suorat johtopäätökset ja laitetaan tyyppi istumaan elinkautista. Tai jos rikos on uutta laatua, siirretään oikeudenkäyntiä sen verran että saadaan uusi lakipykälä väännettyä, jotta tyyppi saaaan vankilaan.
  12. Viikon kuluttua näpistyksestä poliisit tunkeutuvat kotiisi. Ai mikä etsintälupa? Ei sellaista ole. He penkovat tavarasi, lukevat kirjeesi ja sähköpostisi, mikään nurkka ei jää kääntämättä. Sinulla ei ole yksityisyyttä.
  13. Perheesi haluaisi muuttaa. Se onkuitenkin vaikeaa. Teidän pitää jonottaa vuoden verran että saatte ehkä luvan muuttaa valtion sisällä. Pari vuotta jos aijotte muuuttaa ulkomaille. Matkallekin lähtöön pitää varata puoli vuotta että saatte luvan lähteä ja ehkä palata.
  14. Turvapaikasta toisessa maassa esimerkiksi sota-aikaan on turha haaveillakkaan. Täällä olet ja pysyt.
  15. Kuten jo totesin ulkomaille muuttaminen on todella hankalaa. Sama pätee myös uuden kansalaisuuden hankintaan. Sinulle ei haluta antaa toisen maan knsalaisuutta, jos kuitenkin saat sen, menetät vanhasi.
  16. Jos olet miespuolinen, olet vahvassa asemassa avioerossa. Tasapuolisuus, pyh. Et voi kuitenkaan mennä eri rodun tai uskontokunnan saatika samaa sukupuolta olevan kanssa naimisiin.
  17. Kaikki omaisuutesi on valtion omaisuutta. Ja he voivat viedä ne koska haluavat.
  18. Valtion sisällä saa harjoittaa vain yhtä uskontoa, ja älä kuvittelekkaan vaihtavasi mihinkään toiseen.
  19. Tiedät miten käy jos julkaiset radikaaleja mielipiteitä, miten kävi sedällesi? Ei kovin hyvin, et ole kuullut hänestä 10 vuoteen.
  20. Jos haluatte kokoontua jalkapalloseuraa järjestämään, niin ei onnistu, jos poliisit saavat vihiä asiasta, vaikka olisitte aivan rauhassa, porukka hajotetaan. Toinen asia on sitten jos yhdistys on valtion alainen; silloin sinut raahataan sinne väkipakolla.
  21. Maailmaa hallitsee diktaattorit. Heidän alaisikseen pääsee perilliset sekä rahaa omaavat suurmiehet. Vaaleistaei olla kuultukaan.
  22. Mikä sosiaaliturva? Tässä maailmassa ei tunneta sellaista valtion apua.
  23. Valtio on jo päättänyt sinun tulevan ammattisi, eikä vaihtaminen tule kuuloonkaan. Myös kyläsi poika on tulossa. Hän saa vain parempaa palkkaa koska hänen isänsä sattuu olemaan korkeammassa asemassa, vaikka teettekin samaa työtä pojan kanssa.
  24. Jos haluat pitää lomaa töistä, et saa siitä ainakaan palkkaa. Parhaimmillaan työpäiväsi voi venyä kellon ympäri.
  25. Kun olit pieni ja isäsi teki pitkää päivää, kun äitisi sairastui pahasti, kukaan ei ollut auttamassa. Äitisi ei saanut minkäänlaista apua. olitte kaksi viikkoa ilman kunnon ruokaa, vuoden ilman uusiaja ehjiä vaatteita, ja silloin oli kylmä talvi...
  26. Sinä olet saanut käydä muutaman vuoden koulua. Niin kauan että opit kirjoittamaan ja lukemaan. Sen jälkeen koulutuksesi on perheen varallisuudesta kiinni. Luokka on jaettu muutamaan osaan, roduittain ja sukupuolen mukaan.
  27. Ei rahaa, ei huvia. Niin se vain menee. Turha kuvitella edes kirjoittavansa kirjaa ja saavan tuloja sen painosten myymisellä. Saat yhden myytyä, jonka jälkeen kuka tahansa voi kopioida sitä. Eikä kirja ole edes sinun omaisuutta, sekin on valtion.
  28. Olet jo myöntynyyt kohtaloosi; sinulla ei tule olemaan oikeutta nauttia oikeuksistasi.
  29. Laki ei tee mitään kansalaisten hyväksi, olet tarkistanut senkiin moneen kertaan.
  30. Ainahan oikeudet voi jotenkin kumota....

Ja sitten jos jollekin jäi epäselväksi, niin TÄMÄ OLI MINUN NÄKÖKULMANI. Eli turha lähteä pohtimaan että mistä tuollasita on repäissyt. Ihan päästäni :D Suosittelen kuitenkin vielä käymään katsomassa oikeat oikeudet.

Oliko rankkaa tekstiä? No aina ei voi kirjoittaa pumpulilla koristellen, mutta tässä loppuun vielä yksi keventävä miete ;)

Mitä on Usko+Toivo+Rakkaus?
No onnellinen homoavoliitto tietysti :)

Ja ihan oikeasti, suosittelen lukemaan nuo 30 artiklaa. Ei ole paljoa ;)

Mutta vielä Oriflamen joulukalenteri:

Love Potion Eau De Parfum koostuu mandariinin, inkiväärin ja rommin vivahteista. Kaakaon kukka, valkoinen lilja ja vanilja antautuvat suklaan, tonkapavun ja santelin nautinnollisiin aromeihin. (norm 42€) Jos haluat tämän tuoksun itsellesi, ota tämän päivän aikana yhteyttä klo 21.30 mennessä! :)

Jos nyt joskain syystä on mennyt ohi tuo Linkkaa blogisi juttu, niin heitä vielä tähän postaukseen se, niin saan lisää luettavaa :)
Ja saadaanko tämän vuoden puolella vielä täyteen 14/20 lukijaa?? Sitten specialia tiedossa! :)

2 kommenttia:

  1. Nää sai aikalailla miettimään, todella hyvän postauksen olet väkertänyt ja varmasti aikaa on vienyt. Lisäksi ihastuin banneriisi, siihenkin olet varmasti vaivaa nähnyt mikä on vain plussaa:) Kerrassaan upeus tuo banneri!

    http://myunstoppablelifestyle.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Joihinkin asioihin kannattaa panostaa :) Ja juu, olen itsekin ihan tyytyväinen tuohon banneriin, vähän aikaa vei saada siitä mieleinen :D

      Poista