torstai 5. joulukuuta 2013

# 5 luukku

Enään 19 yötä jouluun! Eli se on siis viidennen luukun aika :)

Erityisesti naispuoliset henkilöt haluavat usein hoitaa ihoaan, ja pitää sen siistinä. Toki tähänkin löytyy monenlaisia poikkeuksia. Tänään siis jaan oppimaani, ja kerron itsestäänselvyyksiä. :)

Meillä on monenlaisia ihotyyppejä, mutta kaikille sopii sama kaava, vain eri aineilla.
Erityisesti kasvojemme iho on hyvin herkkää ja tarvitsee huolenpitoa.
Olisi siis hyvä että vähintään kerran tai kaksi viikossa kasvot kuorisi, jolloin kuollut solukko saadaan pois, tosin ihon päällimmäinen osa on aina kuollutta solukkoa... Mutta kuitenkin tämän lisäksi kuorinta aktivoi kollageenisäikeitä, jotka pitävät ihon "virkeänä". Se myös poistaa kuivan ihon hilseilyä ja rasvaisessa ihossa kirkastaa ihoa ja vaalentaa mm. mustapäitä.
Naamio kannattaa tehdä myös kerta viikkoon. Rasvaista ihoa se rauhoitttaa ja kuivaa kosteuttaa. Tee naamio kuorinnan jälkeen. Tai esim. ennen juhlameikkiä, jolloin iho pysyy hehkeänä koko juhlien ajan ;)
Mitä päivittäiseen ihonhoitoon sitten kuuluu?
Katso että kaapistasi löytyvät nämä!
  • puhdistusaine
  • kasvovesi
  • kasvorasva (mahdollisesti erikseen päivä ja yövoide)
  • (silmänympärysvoide)
Aloita aamurutiinisi kasvojen osalta kasvovedellä, mikäli kasvot eivät tunnu kovin likaisilta/rasvaisilta. Ennen kuin kasvovesi on kuivahtanut iholta, levitä rasva. (Tällöin rasvaa kuluu vähemmä ja se imeytyy ihoon paremmin) Rasvan tarkoitus on suojata ja kosteuttaa ihoa.
Jos sinulta löytyy vielä silmänympärysvoide, taputtele sitäkin alaluomelle ja kulmakarvojen alle, mutta ei liikkuvalle luomelle. Silmänympärysvoide on tarkoitettu ohuelle ja aralle iholle ja ne ovat usein hajusteettomia, jolloin ne sopivat erittäin hyvin silmän ympärille.

Mitä sitten illalla?
Aloita puhdistamalla iho huolella, myös kaulan ja dekolteen alue. silmämeikkiä puhdistaessa, älä hiero, vaan paina, odota ja vedä pois.
Sen jälkeen sama kuin aamulla; kasvovesi ja heti perään rasva. Nykyään suositellaan että jos lähestyt 25 ikävuotta, hommaa itsellesi päivä- ja yövoide erikseen, muuten voit käyttää päivävoidetta aamuin illoin. (Itselläni on kyllä erikseen. Erona yövoide on hiukan täyteläisempi.) Kun rasvaat ihosi yöksi, edesautat ihon uusiutumista, jonka on tutkitusti olevan aktiivisimmillaan noin klo 2-4 am.
Laita myös silmänympärysvoidetta yöksi, vähennät turvotusta ;)

Olikoha vielä jotakin...Eipä kai:) Tiesittekö muuten että ihomme vanhenemisesta 80% on ennenaikaista ja johtuu elintavoistamme ja ympäristön saasteista :O

Miettikääs sitä ;)

Ja vielä Oriflamen joulukalenteri:
Hair X Volume Boost Shampoo- Tuuheuttava shampoo
JA
HairX Volume Boost Leave-in Conditioner - Hiuksiin jätettävä tuuheuttava suihkutettava hoitoaine
Eli nämä kaki yhden hinnalla, eli 6,90€ (norm. 13,80€)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti