maanantai 18. toukokuuta 2015

Herkullinen mansikka-suklaa piirakka

Kylläpä taas kesti...Mutta tässä se lupaamani resepti, helppo ja maukas suklaa-mansikka kakku. :)
Itse käytin pyöreää piirakkavuokaa, mutta suosittelen tuota pitkulaista, että täyte ei jää löysäksi. :)

Tarvitset tähän:

          •  110g voita
          • 330g täytekeksejä
          • 300g suklaata
          • 200ml kuohukermaa
          • n. 300g mansikoita, (vajaa 10 mansikkaa)
          • noin 12x36cm vuoka 
Aloitetaan pohjasta. Siihen käytetään siis voi ja keksit
Aloitetaan murskaamalla pohjaan tulevat keksit käsivoimin tai koneella. Oreoita/dominoita/halpis-täytekeksejä, ei sillä niin väliä :)
 Murskatun massan sekaan sekoitetaan sulatettu voi ja sitten vain vuokaan. Laita vuoka jääkaappiin väh. 3h! Itselläni oli yön yli.

Sitten täyte: pilko suklaa valmiiksi ja kaada kuohukerma kattilaan. Lämmitä niin, ettei aivan kerkeä kiehahtamaan. Sen jälkeen lisää suklaat sekaan ja anna lämpöisen kerman lämmittää suklaata.
Muutaman minuutin kuluttua sekoita suklaa ja kerma tasaiseksi.
Sitten vain kaadetaan vuokaan ja laitetaan mansikat sekaan. Ja jäähtymään(väh. 2h).
Viimeiseksi koristelu, itse käytin sokerimassa lehtiä, mutta nätti ihan ilmankin. :) Esim mantelirouhe, valkosuklaarouhe, sopisivat loistavasti myöskin.
Itse mokasin siinä kohtaa, että otin isomman vuuan, jolloin täyte ei oikein kohmettunut. Suosittelen siis kuvista poiketen käyttämään pitkulaista vuokaa!

Nyt nokka kohti patofysiologian koetta :/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti