maanantai 6. helmikuuta 2017

Muista ystävää kortilla

Ystävänpäivä lähenee ja kohta pitää kortit laittaa postiin, mikäli haluaa ne ajoissa perille (10.2. mennessä). Tein muutaman kirjekuoreen sopivan kortin, osa tarvikkeista löytyy joka kodista, osaan tarvitsee nopean kauppareissun. :)

Sydänpallo-korttiin tarvitset:
15x15cm punaista kartonkia/paperia
13x13cm valkoista kartonkia(tai tulostupaperi, riippuen kuinka vahvaa pun kartonki on)
Punaista paperia/kartonkia sydämiä varten
Musta tussi
Liimaa
Aloita liimaamalla valkoinen ja punainen kartonki yhteen. Leikkaa sydämiä parillinen määrä, itse tein 6kpl isoja ja 2kpl pieniä. Liimaa puolet valkoiselle pohjalle. Taita loput keskeltä kahtia, levitä liimaa taitoksen selkään ja liimaa taitettu sydän sitten jo pohjaan liimaamasi sydämen keskelle. Piirrä tussilla sydänpalloille narut ja kirjoita halutessasi kortin etupuolelle tervehdys.

Hali-korttiin tarvitset:
Kartonkia (voi hyvin olla värillistä)
(Värikyniä)
Tussin
Liimaa
Karkki(esim suklaasydän) koru tms.
Aloita leikkaamalla kartongista eläinhahmo (kopioi tai hahmottele itse)
Koristele ja väritä mielesi mukaan, kirjoita teksti joko alareunaan tai taakse. Itse käytin mallina kultaista purkin kantta, tilalle voi kuitenkin laittaa vaikka suklaan tai muun pienen lahjan. Laita toisen tassun sisäpuolelle ja toisen päälle tipat liimaa ja liimaa sopivan tiukalle, niin ettei lahja luiskahda pois.
Eläinmalleja: Snoopy, Nalle, Kettu ja Panda

Runo-korttiin tarvitset:
Valkoisen korttpohjan
Kuviollista paperia
Värillinen paperisuikale tai nauhaa
Koristeita, kuten paljetteja, helmiä, sydämiä
Runo/tekstipätkä
Aloita leikkaamalla kuviollisesta paperista pala, mikä on leveydeltään n.1/3 pohjan leveydestä. Liimaa paperi toiseen reunaan ja saumaan liimaa nauha. Nauhan päälle voit liimata koristeita tai käyttää vaikka kimalleliimaa. Valkoiselle pohjalle kirjoita runonpätkä tai vaikka jokin yhteinen muisto. Voit myös kirjoittaa tekstin koneella ja liittä sen pohjaan. ;)

Pikku apulaiseni ;)
Aiempien vuosien ystävänpäiväkortti-ideoita löytyy mm. täältä ja täältä.
Viimeistään viikonloppuna tulee ohjeita ystävänpäiväherkkuihin, joten valmistaudu ;)




1 kommentti:

  1. Itekkin tein joskus ystävänpäiväkortteja kavereille, nyt enää askartelen vain joulukortit. Ensi vuonna voisi laittaa tavoitteeksi ystävänpäiväkorttiaskartelut :-)

    ♥ Jasmin N // Little Things With Jassy

    VastaaPoista