tiistai 22. maaliskuuta 2016

Nakit piirakkaan

Vietimme koulussa harjoittelun viimeisenä päivänä, (jolloin ohjelmassa oli arviointikeskustelut ja siivousta) nyyttäri-brunssin. Lupasin leipoa jotain suolaista ja päätinpä kokeilla omaa versiotani Kinuskikissan tonnikala-kasvispiirakasta.

Nakki-paprika-piirakka

Tarvitset:
        • Suolainen piirakkataikina (voit tehdä myös itse tai ostaa pakasteen)
        • 1 paprika
        • 1 sipuli
        • noin 220g nakkeja
        • 1/2 nippua persiljaa (osa valmiin piiraan päälle)
        • 200 g Viola-yrttituorejuustoa 
        • 2 dl rypsiöljyä
        • 2 munaa
        • 2tl pippurisekoitusta 


 Aloitetaan paprikasta ja sipulista. Leikkaa paprika kuutioiksi ja hienonna sipuli.
Heitä ensin paprika pannulle kypsentymään ja hetken kuluttua sipuli, kuullota. Sitten leikkaa nakit. Suht ohuet siivut ovat hyviä. :)
Levitä taikina vuokaan. Pilko persilja ja sekoita kipossa kaikki aineet tasaiseksi massaksi.
Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin. Uuni 200 astetta, 30 min.
Koristele halutessasi persiljalla. Mielestäni oli parempi kun sai rauhassa jäähtyä useamman tunnin (yön yli) :)

Onko teillä ideoita, mitä leipomusta, suolaista tai makeaa voisin seuraavaksi kokeilla? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti