Pari viikkoa sitten julkaisin erilaisen tarjoiluehdotuksen perunoille ja tänään jatketaan samalla linjalla, mutta eri kasviksella. Elikkä vuorossa:
Bataattilohkot
Noin 4 aikuisen annokseen
Tarvitset
1 bataatti
mausteita, esim. timjami, suola, pippuri
öljyä
Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Pese bataatti hyvin (itse käytin harjaa apuna)
Pilko bataatti lohkoiksi/kuutioiksi.
Levitä palat uunipellille. Sekoita kupissa mausteet ja öljy ja levitä seos palojen päälle. Pullasuti on hyvä ;)
Paista bataatteja uunissa noin 30 min. Muista kääntää noin puolessa välissä!
Kuvaa ei valmiista tullut otettua, mutta huomasin että vähän pienemmät palat tekivät paremmin kauppansa. Niissä oli kuulemma enemmän makua ;D
Knoppitietoa bataatista ;)
Vähän niinkuin peruna, mutta ei kuitenkaan. Ovat siis kaukaista sukua.
Bataatti on makea ja sen oranssihtava väri johtuu suuresta beetakaroteenipitoisuudesta, jota saa myös porkkanasta. :) Bataatti on myös energiapitoisempaa kuin peruna!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti