Herkulliset piparit
Itsetehty piparitaikina on vaan niin hyvää ja tällä ohjeella saa hyviä pehmeitä sekä ohuemmalla taikinalla kovia pipareita :)
Tarvitset:
- 1,5 dl siirappia
- 200 g sokeria
- 250 g voita
- 3 tl kanelia
- 3 tl inkivääriä
- 2 tl neilikkaa
- 1 rkl pomeranssinkuorta
- 2 munaa
- 1 tl suolaa
- 2 tl soodaa
- 9 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Huomaathan tehdä taikinan jääkaappiin/kylmään jo päivää ennen leipomista!
Aloita kiehauttamalla siirappi, sokeri voi ja mausteet kattilassa. Anna seoksen jäähtyä ja lopuksi lisää munat ja vehnäjauho-sooda. Ja yön yli kylmään.
Ennen kuin alkaa isompaa satsia tekemään, kannattaa tehdä taikinasta testi-paisto. Katsoa, leviävätkö piparit hirveästi, jolloin lisätään jauhoja. Helpoiten jauhoja saa lisättyä kaulitsemisvaiheessa.
Levitä leivinpaperille jauhoja, kaulitse taikina ja piparit pellille. Uuni 200 astetta ja 7-9 min on
aika hyvä :)
Ja sitten halutessaan pipareiden jäähdyttyä koristelu, tai ihan vain sellaisenaan suuhun ;)
parin vuoden takaiset mökit ;) |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti