maanantai 2. helmikuuta 2015

Herkullinen yhdistelmä appelsiinia ja suklaata

Sain joululahjaksi ohjekirjan, mikä sisältää 80 erilaista pikkuleipäohjetta. Lupailin jo lahjojen esittelyssä, että sieltä muutamia ohjeita jaan teille niitä. Tässä tulee yksi :)


Ohje on mitoitettu 5sentin halkaisijalla noin 30 kappaleelle. Itsellä oli käytössä vajaa 5cm, keksejä tuli lähemmäs tuplamäärä!

Tarvitset:
90g voita (pehmeää)
60g sokeria
1 kananmuna
1 rkl maitoa
260g jauhoja (noin 4dl)
2 rkl kaakaojauhetta

175g tomusokeria (noin 1,25dl)
3 rkl appelsiinimehua
tummaa suklaata raitoihin

Aloita vahdottamalla sokeri ja voi keskenään.
Lisää joukkoon muna ja maito, vatkaa. Lisää joukkoon siivilän läpi jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Kaulitse taikina ja leikkaa muotilla "kiekkoja". Laita uuniin noin 10 min ja 180 astetta. Anna jäähtyä hyvin ennen päällisen laittoa.
Itse puristin appelisiinimehun suoraan appelsiinista, mutta miksei valmismehukin käy. Sekoitetaan sen verran sakeaksi ettei se ole aivan litkua ja pysyy jotenkuten keksien päällä.
Anna kuorrutteen kuivua.
Viimeisenä vaiheena suklaan sulattaminen ja päälle levittäminen. Tuosta määrästä minulla jäi noin 2 rkl yli, joten ei todellakaan tarvitse paljoa! Levitys onnistui helposti teelusikalla. :)

Sitten vain jääkaappiin (tai tällä kelillä ulos) jähmettymään ja pikkuleivät ovat valmiita tarjottavaksi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti