sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Jotain keväisen sitruunaista

Jälleen tienpäältä kirjoittelua :)
Bussissa on hiukkasen kuuma, mutta eiköhän tämä tästä; 26 astetta, eli kesä tulossa ;) Ei sovi kovin valittaa!

Mutta mitä tällä viikolla on taas tapahtunut? :) Ahkeraa työntekoa ja treenausta. Myös kaupoilla viimeisiä asutarvikkeita ensi viikonlopuksi kävin hakemassa; niistä kuvia myöhemmin!

Tänään kerron kuitenkin yhden hyvän reseptin;

sitruunapiirakka

Tein tätä töissä viikolla, mutta ohjeen löysin Arlan sivuilta jo aiemmin. Sitruunaa tähän tulee paljon, samoin kuin kananmunia! Mutta suosittelen kokeilemaan :)

Ainekset (6 annosta)

Murotaikina

  • 225 g vehnäjauhoja
  • 2 rkl tomusokeria
  • 130 g Arla Ingman Meijerivoita
  • 1 kananmunan keltuainen
Aloitetaan tekemällä pohja; jauhot ja tomusokeri sekaisin ja voi joukkoon, nyppien. Sitten munankeltuainen ja 2 rkl kylmää vettä keskenään ja lisää jauho-voi-seokseen. Tee taikinasta tasaista, nosta tasaiselle alustalle, muotoile levyksi, laita kelmu päälle ja laita jääkaappiin n.30minuutiksi. Sitten taikina vain piirakkavuokaan (halkaisijaltaan n. 23 cm). (Laita pohjan päälle pala leivinpaperia ja kasaa päälle leivontapapuja. Anna jäähtyä vielä 30 min jääkaapissa ennen paistamista.) Itse laitoin suoraan uuniin ilman mitään paperia tai papuja. :)

Sitten piirakat vain 200 asteiseen uuniin noin 20min + (Poista sitten leivinpaperi ja leivontapavut ja paista vielä 10-15 minuuttia) Paista kunnes taikina muuttuu kullankeltaiseksi reunoilta ja pohja on kypsä. Anna jäähtyä.

Sitten täytteen vuoro!

Täyte

  • 4 kananmunaa
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 150 g sokeria
  • 1 34 dl Arla Ingman kuohukermaa
  • tomusokeria koristeluun
Ensin vispataan munat, keltuaiset ja sokeri keskenään tasaiseksi vaahdoksi, älä vaahdota kuitenkaan liikaa! Sitten joukkoon vain kerma, sitruunan raastettu kuori ja mehu. Täyte kaadetaan jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja laitetaan 150 asteiseen uuniin n. 30 minuutiksi/kunnes keskiosa on jähmettynyt.

Annetaan jäähtyä ja sitten voi koristella. Tarjoilla kannattaa kylmänä, silloin parempaa!

 Ohjeen löytää vielä täältä :)

Ja koska viikolla oli Magnumin 25v päivät, enkä itse päässyt lähtemään Helsinkiin juhlimaan, niin ostin sitten kaupasta jätskin. Ja hyvää oli ;)
 Samalla reissulla ostettiin myös tämän viikonlopun eväät, osa minulle ja osa veljelle; minun lompakosta ;P
Ja torstaina testasin illalla lyyra-pikkuleipiä, mutta ei oikein onnistunut...Oliko taikina sitten liian haurasta vai missä vikä, I don´t know.

Mutta nyt varmaan pienet torkut ja kohta ollaankin perillä :)
JA tänään vielä otan Oriflamen jakson 7 tilauksia vastaan klo 19 asti. Muistathan että voin myös postittaa tuotteita; esim ripsarit ja luomarit tulevat sinulle kirjekuoressa postilaatikkoon, jos niin haluat. :)
JA itsellä rekryt päällä: jos olet kiinnostunut Oriflame-edustajuudesta, ansaitsemaan hiukan rahaa ja tuotepalkintoja, ota yhteyttä, niin kerron lisää! :)
Jos olet kiinnostunut järjestämään kaveriporukalle kauneusiltaa tai meikkikoulutusta, katsotaan, löytyisikö aikaa ;)

2 kommenttia:

  1. Nam kuulostaa tosi herkulliselta, pitää varmaan yrittää kokeilla!:)

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä hyvälle! :) Voisin joskus kokeilla!


    http://jennidiamante.blogspot.fi/

    VastaaPoista