maanantai 21. marraskuuta 2016

Helppo feta-pinaattipiirakka

Koulun kanssa on pitänyt hoppua, enkä ole juuri blogia kerennyt päivittämään. Suurimmat koulutehtävät on nyt tehty ja aloin tässä joulua miettimään ja sain aikaiseksi ulkoasun päivityksen sekä suunnitelman adventtikalenterista, josta myöhemmin lisää. :)
Nyt kuitenkin vuorossa ruokaohjetta, nimittäin

Feta-pinaattipiirakka

Tarvitset:
Pohjaan:
  • 200 g voita
  • 4 dl jauhoja
  • 0,5 tl suolaa
  • 3 rkl vettä

Täytteeseen:
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g pakastepinaattia
  • 1 rkl öljyä
  • 300 g feta-/salaattijuustoa
  • 4 munaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl pippuria

Aloita tekemällä pohja valmiiksi. Sekoita voi, suola ja jauhot murumaiseksi seokseksi ja lisää vesi. Vaivaa taikinaa, kunnes saat siitä muotoiltua pallon. Muotoile taikina voideltuun vuokaan ja nosta jääkaappii odottamaan täytettä.
Pilko ja hienonna sipulit, kuullota pannulla. Lisää joukkoon hiukan jäiset pinaatit ja kuumenna kunnes ovat sulaneet ja suurin neste on haihtunut. Jäähdytä hetki.
Pilko juusto ja sekoita joukkoon munat, kerma, mausteet. Viimeiseksi sekoita joukkoon pinaatti-sipuliseos. Esipaista pohjaa 10 min 200 asteessa alimmalla tasolla.
Kaada täyte pohjan päälle. Paista uunin keskitasolla 25 min. Parhaiten saat piirakan leikattua, kun annat sen jäähtyä hyvin.
Voit hyvin tehdä piirakan paria päivää etukäteen. Maistuu oikein hyvältä niin lämpöisenä kuin jääkaappikylmänä. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti