Aikaa meni noin pari tuntia + tietenkin kakku yön yli jääkaapissa.
Vuoka oli reilu 24cm halkaisijaltaan
Kaikkiaan aineksia tarvitsee:
150 g voita
300 g kaurakeksejä
8 liivatelehteä
1 tlk (250g) maihtorahkaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl sokeria
4 dl vispikermaa (tai kuohukermaa)
200 g valkosuklaata
300 g vadelmia
2rkl kiehuvaa vettä
Aloita vuoraamalla vuoka leivinpaperilla. Itse väsäsin sen kahdesta osasta, mutta hermohan siinä meinasi mennä, joten tehkää omalla tyylillä ;)
Pohjaan:
150 g sulatettua voita
300 g murskattuja keksejä
Sekoita ja painele vuokaan. Laita vuoka täytteiden teon ajaksi jääkaappiin.
Valkosuklaatäyte:
4 liivatelehteä
½ tlk maitorahkaa
200 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
2 rkl vettä
- Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hiukan.
- Vaahdota kerma.
- Sekoita rahka, tuorejuusto ja sokeri.
- Puristele liivatteista vesi ja lisää ne kiehuvaan vesitilkkaan ja lisää se sekoittaen rahkaseokseen.
- Lisää suklaa ja lopuksi kerma. HUOM! Älä sekoita liikaa kermaa!
- Kaada keksipohjan päälle ja takaisin jääkaappiin.
Vadelmatäyte:
4 liivatelehteä
½ tlk maitorahkaa
200 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa
300 g vadelmia
200 g tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa
300 g vadelmia
- Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
- Kiehauta vadelmat ja sokeri kattilassa. Jos käytät ulkolaisia vadelmia, niin keitä niitä ensin, pöpöjen tappamiseksi!
- Paseeraa vadelmat siivilän läpi. (Eli marjat siivilään ja painelee mehut läpi, siemenet jää siivilään)
- Vaahdota kerma
- Puristele liivatteista vesi ja lisää ne lämpimään vadelmasurvokseen.
- Laita sekaisin marjaseos, rahka ja tuorejuusto. Lopuksi rauhallisesti sekoittaen kerma.
- Kaada täyte suklaatäytteen päälle ja laita jääkaappiin hyytymään.
Koristelin kakun seuraavana päivänä. Sulatettua valkosuklaata raidoiksi ja jäisiä vadelmia. :)
Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti